Steenwijk Vestingstad

Griezelig Gezellige Koopavond

« Terug naar evenementen Toevoegen aan Outlook/iCal
Begin:
26 oktober 2017
Adres:
markt, Steenwijk

Halloween in binnenstad van Steenwijk: griezelig én gezellig!

Halloween, het ‘enge’ feest dat van oorsprong vooral in Ierland, Canada, Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk werd gevierd, begint steeds meer in Nederland voet aan de grond te krijgen. Ook in Steenwijk is het feest op de laatste donderdagavond van oktober al bijna niet meer weg te denken.

Onze combinatie van griezelen en gezelligheid benadert het Amerikaanse trick or treat (plagen of snoep). In de Steenwijker binnenstad doen we gulhartig allebei: natuurlijk zullen mensen schrikken van zombies, spoken en (goedmoedige) horror, maar dat wordt meer dan goed gemaakt door een bonk gezelligheid en leuke activiteiten. De jeugd kan griezelige lampions knutselen en geschminkt worden. Daarnaast is er een griezelrestaurant op het pleintje tussen (voorheen) Scheer&Foppen en de Stallen van Spijkervet. Ook is daar een gezellig-griezelige markt. Ook maakt een vuurspuwer zijn opwachting, is er een suikerspin en zijn er een dans- én een vuurshow.

Donderdagavond 26 oktober zal zeker geen koopavond als alle andere worden, met griezelig-ogende figuranten die door de Kalverstraat, Gasthuisstraat en een deel van de Woldpromenade flaneren -de andere straten in de binnenstad zijn minder geschikt vanwege de kermis die gelijktijdig op de Markt wordt gehouden. Wie het leuk vindt om mee te doen als figurant kan zich aanmelden via secretariaat@steenwijkvestingstad.nl. Wie een eigen Halloween-achtige outfit heeft, wordt van harte uitgenodigd deze mee te nemen/aan te trekken. De organisatie kan de schmink verzorgen; daarvoor staat een kraampje op het pleintje aan de Kalverstraat. Het hele Halloween speelt zich af tussen 16.00 en 21.00 uur.

data.940xC3510x1974+0+80.940x529

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IJsbaan in Steenwijk

Openingstijden 2017

zondag 29 okt. 13.00 - 17.00 uur
zondag 26 nov. 13.00 - 17.00 uur
vrijdag 1 dec. extra koopavond
ma. 4 dec. hele dag open tot 21.00 uur
zaterdag 16 dec. Dickens koopavond
vrijdag 22 dec. extra koopavond
zondag 24 dec. 12.00 - 17.00 uur
zondag 31 dec. 12.00 - 16.00 uur

Like ons op Facebook

Download onze app

Recreatie in Giethoorn

Ervaar het Waterreijk