Steenwijk Vestingstad

Actueel

Interesse om deel te nemen aan onze braderieën?
Meld u dan aan via de onderstaande contactgegevens:
Website:      www.wildro.nl
Email:          sophia_kleine@hotmail.com
Telefoon:     06 – 557 835 13

Midweekfeesten voortaan Vestingfeesten

Het bestuur van Steenwijk Vestingstad heeft besloten om de naam Midweekfeesten te wijzigen in Vestingfeesten.

‘Steenwijk is een echte vestingstad. Een blijvende herinnering aan dit historisch feit zijn de wallen en namen als de Oosterpoort, Woldpoort en Gasthuispoort met het standbeeld Johan van den Kornput aan de Oosterpoort. ‘Dit onderscheidt Steenwijk van haar omliggende plaatsen en steden. Reden genoeg om de naam Steenwijk “Vestingstad” te verbinden aan de verschillende uitingen, acties en evenementen. Wij zijn trots op onze Vestingstad, zegt Rob van Meel van de pr-commissie. Vandaar de link naar de vestingfeesten.

Van den Kornput was de inspiratiebron voor het nieuwe logo. Anderhalf  jaar geleden werd dit logo onthuld, de Handelsvereniging Steenwijk werd omgedoopt tot Stichting Steenwijk Vestingstad.

Het college van burgemeester en wethouders wil helpen om Steenwijk nog meer de uitstraling te geven van een vestingstad, waarbij gedacht wordt aan het versterken van de groenstructuur, de stadswallen en bomenpartijen.

Stichting Steenwijk Vestingstad doopt de zomerse Midweekfeesten om tot Vestingfeesten. Dat betekent niet dat alle feesten een Middeleeuws tintje krijgen. Verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld  de  Landmacht dag en de Pasar Malam zijn succesformules. Die activiteiten zullen dan ook blijven bestaan.  De Landmachtdag is  een prachtige link tussen vestingstad en garnizoensstad.

Kortom, de naam gaat veranderen in Vestingfeesten, de succesformules van het verleden worden behouden en met elkaar gaan wij Steenwijk verder op de kaart zetten als Vestingstad!

Koopzondagen 2018

28 oktober 13.00 – 17.00 uur
25 november 13.00 – 17.00 uur
2 december 13.00 – 17.00 uur
5 december open tot 17.00 uur
15 december open tot 22.00 uur
23 december 12.00 – 17.00 uur
30 december 12.00 – 16.00 uur
31 december open tot 16.00 uur

IJsbaan op de Markt

Like ons op Facebook

Download onze app

Recreatie in Giethoorn