Steenwijk Vestingstad

Dickens Kerst

« Terug naar evenementen Toevoegen aan Outlook/iCal
Begin:
14 december 2019
Eind:
15 december 2019
Adres:
centrum, steenwijk

Dickens Kerst
Zaterdag 14 december
Vanaf 15.00 uur volop activiteiten
Winkels open tot 22.00 uur

Reis terug in de tijd met een knipoog naar het heden
Waan jezelf in het Engeland van de 19de  eeuw, laat je onderdompelen in de Dickens tijd en beleef de avonturen van Jules Verne in de winkelstraten van Steenwijk. Steenwijk Vestingstad organiseert zaterdag 14 december het kerstevenement: Kerst in Steenwijk

Om 15.00 uur zijn de eerste activiteiten en vanaf 19.00 uur is de stad één groot geschiedenisboek met op de Markt vanaf 16.00 uur The Christams Experience. Een meer dan 30 koppen tellend orkest die u met muziek meeneemt in de Kerstsfeer.

De winkels zijn geopend tot 22.00 uur en bieden spectaculaire acties. Het is het moment om in een gezellige, sfeervolle en spectaculaire entourage de kerstinkopen te doen en ondertussen te genieten van het prachtige kerstfestijn in de binnenstad.

Direct bij binnenkomst in de Vestingstad word je verwelkomd door de 19deeeuwse bevolking bij een knetterend kampvuur. Zelfs het ‘wasgoed van toen’ zorgt voor een feestelijk geheel. En wees niet verbaasd als je de arreslee door de straten zit trekken. De Dickens stijl in combinatie met Jules Verne. Op de Markt brengt de  muziek u in de sfeer van kerst en het spektakel van de ‘Steamroadster’ neemt u mee naar andere tijden. Meer dan 120 vrijwilligers, acteurs, koren, diverse straattheateracts en imposante uitvindingen doen je versteld staan. Beleef het mee tijdens Kerst in Steenwijk!

Volg de informatie over  Kerst in Steenwijk via www.steenwijkvestingstad.nlen via Facebook: FB/steenwijkvestingstad

De Markt – Op zoek naar het ongewisse avontuur

De Markt is het middelpunt van Kerst in Steenwijk. Al knarsend komt daar de ‘Steamroadster’ in beweging. De machinist hoog in de lucht, zijn gedachten zijn tijdloos en de blik priemend vooruit. Al rollend en duikelend trekt hij voorbij als een dampende machine in een hypnotische cadans. De Christmas Experience brengt met muziek de vervlogen tijden terug in uw geheugen. Een spectaculair geheel.

Kerkplein – Lichtjes, verhalen en kerstmarkt
Op het Kerkplein verrijst de imposante kerstwensboom. De taakgroep ‘Anders naar Kerst’ organiseert verschillende activiteiten in en rondom de Grote Kerk en Pand Zoer. Hiermee toont zij betrokkenheid met de wereld om haar heen. In de sfeervolle kerk zingen onder andere het Frisokoor en het duo Kayeigh en Arak; Christmas Carols. Laat u verrassen rondom de kerstwensboom!

Iedereen, jong en oud, wordt van harte uitgenodigd om een wens of een persoonlijke boodschap in een ster te schrijven. Een boodschap over hoop, liefde, het bedanken van een dierbare of het gemis daarvan. De wens wordt opgehangen in de kerstwensboom. Ook kun je een kaarsje aansteken voor een dierbare in de gedenkhoek. Vertel je eigen verhaal en spreek je wens uit!

Ondertussen blaten buiten de schapen en balkt de ezel in de levende kerststal. In de kraampjes op het plein worden kerstspulletjes verkocht en zijn o.a. snert en kniepertjes te koop om de goede doelen; World Servants en de straatkinderen in Congo te ondersteunen. Iedereen kan gezellig komen genieten van een lekker kopje koffie, thee of limonade met heerlijke cake.

Woldpromenade – Gezelligheid en sfeer
In de Woldpromenade herleeft Kerst in volle glorie. Het is hier vooral heel gezellig en sfeervol. Dickens was één van de belangrijkste Engelse schrijvers tijdens het Victoriaanse tijdperk. Een tijd van economische en industriële vooruitgang en gekenmerkt door prachtige kostuums. Dickens schreef in deze tijd ‘Oliver Twist’, ‘David Copperfield’ en het beroemde ‘A Christmas Carol’. Tijdens Kerst in Steenwijk waan je jezelf in dit overweldigende tijdperk. Op het grote podium, op het plein, treden voortdurend koren op. In de gloed van kampvuur en licht, een prachtig schouwspel.

Ook is aan de inwendige mens gedacht. In de marktkraampjes zijn allerlei lekkernijen te koop zoals, kniepertjes, poffertjes en snert. Wie een gokje wil wagen kan meedoen met de verloting van de Odd Fellows onder leiding van de kerstman. Naast het ondersteunen van het goede doel zijn er prachtige prijzen te winnen.

Gasthuisstraat – Wie wordt de ‘Kerstvoice van Steenwijkerland’?
In de Gasthuisstraat wordt de ‘Kerstvoice van Steenwijkerland’ georganiseerd. Wie wordt de mooiste vertolker van het Kerstlied? Onder het toeziend oog van een vakkundige jury kunnen kandidaten op het podium hun zangkunsten tonen. Aan het einde van de avond wordt de winnaar bekend gemaakt. De nummer één tot en met drie kunnen kiezen uit prachtige prijzen, zoals een Muse Power Bas, een ‘Verwendag’ en een textielwaardebon. De prijzen zijn ter beschikking gesteld door de ondernemers uit de straat. Alle deelnemers krijgen in ieder geval een mooi gevulde goodiebag mee naar huis.

Verder wordt er in de Gasthuisstraat een brocante markt gehouden. Geheel in kerststijl is er allerlei antiek en curiosa te koop. Een prachtig moment om een mooi kerstcadeau te kopen. Op het grote beeldscherm wordt een kerstfilm getoond en ook hier staat een levende kerststal met allerlei figuranten. Een sfeervol en muzikaal geheel.

Vrouwenstraat
In de Vrouwenstraat worden onwerkelijke verhalen gedeeld. Verhalen over inktvissen groter dan huizen en zeemonsters uit de diepzee. Luister en kijk vooral naar de verhalen van Captain Nemo en zijn reis van 20.000 mijl onder zee. Ook The Aviator Crew is net terug van de tocht naar de diepzee en vertellen hun meest onwerkelijke belevenissen. Maar zij zijn niet de enige met sterke verhalen ….

Kapitein Kosto is zijn hele leven al een avonturier en heeft zijn duikboot meegenomen naar Steenwijk. Met deze duikboot onderzoekt hij de diepste oceanen van de aarde … en die zijn diep! Wie denkt dat het daar beneden saai is. Heeft het mis. De kapitein heeft de spannendste avonturen beleefd en bijzondere ontdekkingen gedaan. Beleef het mee tijdens Kerst in Steenwijk!

Verder zal er tijdens de Kerstkoopavond veel te beleven zijn in de Gasthuisstraat. Aan het begin van de straat staat een levende Kerststal, verder zijn er kniepertiesbakkers, een brocantemarkt en ook voor de inwendige mens wordt gezorgd. Al met al wordt het een gezellige en levendige Kerstkoopavond in de Gasthuisstraat!

Volg de laatste informatie over Kerst in Steenwijk ook via Facebook.

Mail: kerst@steenwijkvestingstad.nl

Koopzondagen 2019

27 januari geen koopzondag
24 februari geen koopzondag
31 maart 13.00 – 17.00 uur
28 april 13.00 – 17.00 uur
26 mei 13.00 – 17.00 uur
30 juni 13.00 – 17.00 uur
28 juli 13.00 – 17.00 uur
25 augustus 13.00 – 17.00 uur
29 september 13.00 – 17.00 uur
27 oktober 13.00 – 17.00 uur
24 november 13.00 – 17.00 uur
1 december 13.00 – 17.00 uur
22 december 13.00 – 17.00 uur
29 december 13.00 – 17.00 uur

Jaarmarkten

Dinsdag 9 april Zendemarkt

Vrijdag 31 mei Voorjaarsbraderie

Dinsdag 29 oktober Elfduizendmarkt

Like ons op Facebook

Download onze app

Recreatie in Giethoorn