Steenwijk Vestingstad

Koopzondag met Boekenmarkt

« Terug naar evenementen Toevoegen aan Outlook/iCal
Begin:
24 juni 2018
Eind:
25 juni 2018
Adres:
Centrum, Steenwijk

STEENWIJKER BOEKENMARKT
Het is weer zover, op zondag 24 juni is het voor de 23ste keer boekenmarkt op het gezellige marktplein in het centrum van Vestingstad Steenwijk.

De Steenwijker Boekenmarkt vindt jaarlijks plaats op de laatste zondag van juni. De markt begint officieel om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Gerenommeerde antiquariaten en boekhandelaren uit heel Nederland verzorgen een gevarieerd aanbod van duizenden boeken. Natuurlijk zijn er volop romans, thrillers, kinderboeken en strips. Vele onderwerpen zullen worden aangeboden zoals (regionale) geschiedenis, topografie, kunst, architectuur, sport, natuur, zingeving en hobby. Maar ook bijzondere uitgaven voor verzamelaars zoals gesigneerde exemplaren of eerste drukken.

Er zijn enkele speciale kramen die zich helemaal op één onderwerp richten. Hobbithunter Bookshop met uitsluitend boeken van Tolkien (schrijver van In de ban van de ring), Antiqurariaat Bagage is gespecialiseerd in reisboeken en Gouldmaps in oude landkaarten. Maarten Wolting verkoopt transportboeken. Ook worden er originele schoolplaten aangeboden.

Bij de kraam van de Historische Vereniging van Steenwijk zullen de leden graag hun kennis delen van de regionale geschiedenis en nadere informatie over regionale boeken kunnen geven.

Het is een ideaal moment om op zoek te gaan naar boeken voor de vakantieperiode of om een verzameling aan te vullen.

De omliggende terrassen bieden de mogelijkheid om onder het genot van een drankje, hapje of ijsje heerlijk te genieten van de fijne sfeer van de boekenmarkt op het plein.

JEUGDBOEKENPARADE
Jeugdboeken die tot leven komen in Steenwijk. Dit is een unieke belevenis in Noord Nederland. Vanaf 14.00 uur zullen helden uit jeugdboeken in een optocht door de binnenstad van Steenwijk gaan. Alvast wat namen: Donald Duck, Bram Botermans uit Het leven van een Loser, Kikker, Buurman en Buurman, Kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en natuurlijk zal Pipi Langkous voor het nodige vermaak zorgen.

VOORLEZEN
Een “echte” prinses zal vanaf 14.00 uur komen voorlezen bij Boekhandel Groenendijk, iedereen is welkom!

KOOPZONDAG
Winkels open van 13.00 tot 17.00 uur.

BEREIKBAARHEID:
Parkeren is gratis in Steenwijk, er is volop parkeergelegenheid rondom het centrum.Vanaf het NS intercitystation is de markt in 5 minuten lopend bereikbaar.

 

Koopzondagen 2018

28 oktober 13.00 – 17.00 uur
25 november 13.00 – 17.00 uur
2 december 13.00 – 17.00 uur
5 december open tot 17.00 uur
15 december open tot 22.00 uur
23 december 12.00 – 17.00 uur
30 december 12.00 – 16.00 uur
31 december open tot 16.00 uur

IJsbaan op de Markt

Like ons op Facebook

Download onze app

Recreatie in Giethoorn